Gert-Jan, 27 jaar.

Aan het einde van mijn verslaving gebruikte ik om de 2 uur GHB en daarnaast snoof ik elke dag CocaïneToen ik verslagen was en dit aan mezelf toe gaf heb ik hulp gezocht bij Choices GGZ in Breda. Dit is een Twaalfstappen Kliniek, ik ben hier 8 weken klinisch opgenomen geweest en hier is mijn herstel begonnen.

In Augustus 2018 ben ik bij BLINK komen wonen en heb ik hier t/m Januari 2019 gewoond. Daarna ben ik doorgestroomd naar een ambulante woonplek van Villa Boerebont. Ik heb toen mijn herstel laten liggen en dit heeft er voor gezorgd dat ik een aantal uitglijders heb gehad. Enorm dankbaar ben ik dan ook dat ik nog een laatste kans heb gekregen van Villa Boerebont. Ik heb deze met beide handen aangepakt en werk nu actief aan mijn herstel. Op het moment van schrijven ben ik 60 dagen clean en woon ik sinds September 2019 weer bij BLINK.

Ik heb bij BLINK geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor mijn herstel, dat ik het zelf moet doen maar dat ik kan altijd voor steun en hulp terecht kan bij de woonbegeleiding.

BLINK is voor mij een veilige plaats waar ik kan oefenen om mezelf uit te spreken en mezelf als persoon te ontplooien en op mijn eigen tempo kan werken aan mijn herstel en persoonlijke doelen. 

ANONIEM

Hoi,

Ik ben 33 jaar en mijn drug of choise is Cocaïne. Van september t/m oktober 2018 heb ik via Momentum GGZ in Zuid Afrika in de kliniek van Promentis gezeten. Bij terugkomst viel ik al snel terug. Het gat was voor mij te groot waardoor ik toch in mijn hoofd met drugs bezig bleef. Door naar BLINK te gaan kreeg ik de rust doordat ik minder met mijn drugs bezig was. Wanneer ik het moeilijk had kon ik altijd bij de begeleiding binnen lopen. Wanneer ik uitsprak dat ik in mijn hoofd met drugs bezig was ging het vaak al weg. Hierdoor kreeg ik alle tijd en ruimte om me op therapie en mijn herstel te richten.

Een trotse moeder,
Mijn zoon kwam rechtstreeks uit de verslavingskliniek bij jullie wonen.  Op dat moment heb ik naar boven gekeken en een bedankje uitgesproken “wat er daar ook moge zijn” Mijn kind is hier veilig en er wordt voor hem gezorgd. Wat een opluchting en ontlading.
Ik had van te voren contact gehad met Minna, van Blink. Zij heeft mij geweldig gesteund en geholpen bij het rondkrijgen van de aanvraag en bij de gemeente Breda.  Mede door haar kon mijn kind snel geplaatst worden bij Blink. Er zijn zoveel regels en zaken waar je aan moet denken. Ik was als moeder kapot, gewoon er door heen zitten met je kind, niet meer kunnen, alles gegeven hebben, de hoop bijna hebben laten varen, niet meer weten hoe verder. Kortom, ik liep op mijn tandvlees, de laatste loodjes. Bij Minna had ik het gevoel begrepen te worden. Zij leefde ècht mee met mij en mijn kind.  Ze belde regelmatig en ik voelde me zo gesteund.

Blink is een fijne plek om thuis te komen, als ander thuis niet meer kan. Ik voelde dat ik mijn kind hier met een gerust hart kon laten. Er werd veel uit handen genomen. Ik mocht/moest een stap terug doen. Mijn kind krijgt bij Blink professionele begeleiding, eigen coach.  Alles is daar goed geregeld:  dagbesteding,  alcohol en drugscontrole, medicatie, gesprekjes. Het voelde bijna onwerkelijk dat ik dit niet meer hoefde te doen.  Deskundigen hebben het overgenomen met heel veel liefde en toewijding.  Het geeft mij rust, Ik kan weer ademhalen!! En met mijn kind gaat het heel goed….al 10 maanden Clean&Sober. Ik ben trots op hem.  Chapeau voor alle begeleiders van Blink!

Rick, 26 jaar oud

Verslaafd aan Cannabis en Amfetamine (speed)

November 2018 heb ik me aangemeld bij GGZ Changes omdat ik mijn gebruik niet meer de baas was en ik door dit gebruik dakloos was geworden. 3-1-2019 kon ik via Changes GGZ naar een detox kliniek in Laren om gedurende 10 dagen mijn lijf volledig te ontgiften en daarna af te reizen naar hun kliniek in Zuid-Afrika. Vanuit daar hebben ze een safe house voor mij gezocht en kwam ik terecht bij BLINK van Villa Boerebont. Hier vingen ze mij op na mijn terugkeer en kon ik met behulp van de begeleiding aan mijn herstel verder gaan werken. 

Terug in Nederland heb ik nog dagbehandeling gevolgd bij Changes GGZ en werd ook hier volledig in gesteund door de begeleiding van BLINK. Naast mijn therapie buiten BLINK is er binnen BLINK ook herstel gericht aanbod zoals 1 op 1 gesprekken, topic avonden en dag openingen en sluitingen. Kortom genoeg hulpmiddelen om na een half jaar meer op eigen benen te gaan staan en door te stromen naar een Ambulante woning van Villa Boerebont. 

Momenteel ben ik 10 maanden clean en begin zelfs aan de opleiding Social- Work en zo gericht bezig met mijn toekomst.  

Ik ben Villaboerenbont en vooral BLINK eeuwig dankbaar voor de kans en steun die ze me hebben gegeven. 

Wesley 30 jaar

Drug of choice: Alcohol

Zo’n 4 maanden geleden ben ik vanuit de kliniek van Novadic Kentron naar het safe house BLINK gegaan. Hier ben ik goed opgevangen door de leiding en bewoners. In het begin wist ik totaal nog niet wie ik was en waar ik stond in het leven, d.m.v. wekelijkse gesprekken en de dagelijkse begeleiding kreeg ik een gevoel dat ik het niet alleen hoefde te doen, wat mijn eenzaamheid wegnam. Daarnaast hebben wij iedere dag een dagopening en dagsluiting, van mij hoeft dat niet per se altijd, maar daarentegen is het fijn om je ei kwijt te kunnen. Vooral als je een wat mindere dag hebt en de dingen niet wil laten opstapelen. Dat laatste is voor mij heel belangrijk, als ik dingen opstapel kan ik mijzelf minder focussen op de activiteiten die ik leuk vind.

Bij BLINK krijg je meer vrijheid dan in de kliniek, die je helemaal zelf kan invullen. Om te zien hoe je daarmee omgaat word je gecontroleerd met individueel contact en belmomenten. Het motto is Veiligheid van de groep op 1. Dit vind ik heel fijn.

Daarnaast heb je ook dagbesteding in de vorm van werken, zelf doe ik dit bij de houtwerkplaats. Heb het daar heel erg naar mijn zin. Vooral omdat ik weer ritme heb en leuke dingen kan maken voor mijzelf of in opdracht.

Ik geef BLINK een dikke 8.

Hoi,

Mijn naam is Teun en ik ben 25 jaar oud. Aansluitend op mijn klinische opname bij SolutionS ben ik bij Blink komen wonen. Mijn tijd in het safehouse is mij heel erg meegevallen. Ik had namelijk erg veel vooroordelen voordat ik hier kwam wonen. Ik vind het erg mooi dat Blink naast groepbegeleiding ook 1 op 1 begeleiding geeft. Als me iets dwars zit staat er altijd iemand van de begeleiding klaar om hierover met mij in gesprek te gaan. De dagbesteding is ook erg goed geregeld. Er zit voor ieder wat wils bij! Het fijnste aan Blink vind ik het groepsgevoel. Natuurlijk hoef je niet iedereen te mogen en andersom ook niet. Wel proberen ze in mijn safehouse de bewoners met elkaar in gesprek te laten gaan als er problemen zijn. Ik moet zeggen dat ik al erg veel geleerd heb voor mijn herstel in de korte tijd dat ik hier woon.